Elvis lilla familj

Det är svårt att veta hur Elvis egentligen var som person. Precis som runt alla världskända personer går många rykten. Många av dessa, exempelvis det om att Elvis skulle ha sneglat på minderåriga tjejer, har visat sig helt osanna. Däremot visar en hel del av hans handlingar att han var en mycket godhjärtad person, till exempel gratiskonserten ”Aloha Hawaii”.

download1967 gifte sig Elvis med en kvinna som heter Priscilla. Faktum är att de träffades i Västtyskland när Elvis tjänstgjorde i armén. Priscilla är också från USA, men hennes fosterfar var officer och det var därför de vistades i Tyskland. Hon var bara fjorton år när hon träffade Elvis för första gången. De fick ett barn tillsammans, Lisa Marie. Hon föddes exakt nio månader efter giftermålet. Båda har uttalat (Elvis i intervju och Priscilla i sina memoarer) att de hade några lyckliga år i början av äktenskapet. Tyvärr började det sedan knaka i fogarna. Elvis var bort mycket på turnéer och Priscilla var hemma med deras dotter, trots att hon själv hade en karriär som skådespelerska. Under de långa perioderna de var ifrån varandra började de båda att ha affärer med andra. 1972 skildes dem, i fred enligt dem, även om det pågick några ekonomiska tvister en period efter skilsmässan. De hade delad vårdnad om dottern Lisa Marie, och hon var på Graceland natten då hennes far avled på badrumsgolvet. Då var flickan bara nio år gammal. Musiken var viktig för Lisa Marie och hon har skrivit och producerat musik. Hon har även följt i sin faders fotspår och spelat in några filmer, även om hon själv uppger att musiken alltid har varit viktigast.

Det var Lisa Marie som bestämde att Graceland skulle göras om till ett Elvis-museum. Det sägs att far och dotter hade en fin relation, även om Lisa bara var ett barn när hennes far avled.

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Popjorgen.se. All Rights Reserved.