Elvis på filmduken

När Elvis återvände från armén och sin stationering i Västtyskland så började han syssla med film. Många har undrat varför, när hans karriär som musiker hade gått så bra. Men kanske var det just det, Elvis hade inte stött på patrull en enda gång under sin bana, kanske ville han utmana sig på riktigt för en gångs skull.

King_Creole_1958_(Elvis_Presley_and_Dolores_Hart)Den första filmen han medverkade i kallas för ”Duell i Texas” på svenska. Det är – precis som nästan alla andra filmer Elvis medverkat i – en musikal som handlar om tre bröder som strider i det amerikanska inbördeskriget, och deras liv efteråt. Den fick stort genomslag! I filmen ”It Happened at the World’s Fair” från 1963 blir Elvis filmkaraktär kär i en sjuksköterska på en utställning och försöker göra allt i sin makt för att intressera henne. I samma film har Kurt Russell en liten biroll, i en scen tillsammans med Elvis. Tänk om de båda hade vetat då, att Kurt sexton år senare skulle spela Elvis – i en biografi efter Elvis död.

”Viva Las Vegas” är en mycket känd film där Elvis är med som skådespelare, mer om den hittar man under fliken med samma namn.

”Change of Habit” blev Elvis sista spelfilm. Det sägs att han stannade kvar i branschen så länge som han gjorde på grund av ett kontrakt han hade skrivit på och inte av egen fri vilja. Han hade då spelat in ett trettiotal filmer väldigt tätt. Elvis spelar i filmen mot Mary Tyler Moore, som spelar en förklädd nunna som försöker hjälpa en Dr John Carpenter (Elvis) att stödja en fattig stadsdel. Naturligtvis faller doktorn för den unga, snygga kvinnan, utan att veta att hon valt att leva i celibat som nunna. I denna film spelar Elvis en professionell yrkesman – något han inte gjort i någon tidigare film.

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Popjorgen.se. All Rights Reserved.