Elvis sista år

Precis som Elvis liv är vida känt över hela världen är även hans sista tid likaså. Den 17:e augusti 1977 skulle han inleda en turné, men på morgonen samma dag hittades han livlös på badrumsgolvet i sitt hem. 1977- Elvis Presley over weightDet var hans flickvän Ginger Alden som fann honom, och hon larmade genast. Man försökte återuppliva honom på sjukhuset utan att lyckas, och Elvis förklarades död under eftermiddagen. Han blev fyrtiotvå år gammal och dödsorsaken var hjärtfel, precis som hans mor Gladys hade haft. Detta blev dock inte känt förrän cirka femtio år efter Elvis död. Det var hans far Vernon som begärde en obduktion, och man tror att det dröjde så lång tid innan obduktionen blev känd eftersom man inte ville skada Elvis rykte. Kanske var det just det som ledde till alla falska rykten som cirkulerade kring the king of rock ’n roll’s död. Bland annat att han åt ihjäl sig och fick begravas i en sopsäck för att det inte fanns någon kista stor nog. Även många rykten om att han egentligen inte var död fanns också, och många sade sig ha sett Elvis på olika platser, mest i USA.

Men när obduktionen kom kunde man alltså fastställa att Elvis inte dött av överintag av mat. Dock spelar det roll att han åt mycket och ohälsosam mat, det ledde till att hans allmänna hälsotillstånd försämrades. Men den avgörande faktorn till Elvis död tror man idag är ett missbruk av receptbelagda preparat. Man fann en stor mängd av dessa i hans kropp under obduktionen. Man fann även att han var mycket förstoppad och tror att detta var anledningen till att han uppsökt toaletten i sitt hem i Graceland.

Han begravdes kort efter sin död i Graceland, bredvid sin mor Gladys. Cirka 80 000 människor kom till begravningen för att säga ett sista förväl till Elvis Presley, the king of rock ’n roll.

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Popjorgen.se. All Rights Reserved.