Elvis Presleys unga år

Elvis Aaron Presley föddes i USA 1935, närmare bestämt i den lilla staden Tupelo i Mississippi. Han blev det enda barnet till föräldrarna Vernon och Gladys, även om så inte var meningen. Elvis hade en tvillingbror som dog vid födseln. Det är många som har spekulerat över hur världen skulle sett ut med två Elvis Presley.

elvis-937614_960_720Elvis stod väldigt nära båda sina föräldrar, även om fadern var något mer frånvarande än modern. Det ledde till att Gladys och Elvis hade ett väldigt starkt band, inte bara under Elvis uppväxt utan även i vuxen ålder.

När Elvis skulle fylla elva fick han frågan vad han önskade sig. Familjen var långt ifrån rik, men var måna om att Elvis inte skulle sakna något. Elvis svarade att han antingen ville ha ett gevär eller en gitarr. Det är många som är väldigt glada över att hans föräldrar valde gitarren. Det var hans farbror som lärde honom att spela på den och Elvis lärde sig snabbt. Elvis växte upp i ett religiöst hem och sjöng i en gospelkör. Han har senare uppgett att det var där hans intresse för sång och musik växte och att han blev glad när han fick beröm av körledaren.

Elvis var arton år gammal när han spelade in sin första skiva. Han arbetade just då som lastbilschaufför och höll på att utbilda sig till elektriker, när han åkte förbi en skylt med ett erbjudande om skivinspelning. Det sägs idag att han under sina tonår var mycket osäker, att han till och med blev retad i skolan. Den osäkerheten verkar dock inte ha skymtats när han stegade in i studion för att spela in sin första skiva. När sekreteraren bakom disken frågade honom vem han lät som sångmässigt sägs han ha svarat: Jag låter inte som någon annan. Och det är den självsäkerheten som kännetecknar honom under resten av hans karriär.

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Popjorgen.se. All Rights Reserved.